Certificering en branche organisaties

Stek

Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) motiveert, inspecteert en controleert in opdracht van VROM. STEK is door de minister van VROM aangewezen zorg te dragen voor het realiseren van de gewenste koudemiddelen milieuregelgeving in Nederland.

Dit doet STEK door middel van een STEK-erkenningsregeling. Een onderneming die een STEK-erkenning heeft, mag de afgesproken handelingen verrichten. Zonder niet.

Zo simpel werkt het. De STEK-erkenning ‘staat’ voor het gegeven dat een onderneming zorgvuldig en vakbekwaam omgaat met taken en werkzaamheden waarbij er een risico bestaat op milieubelastende emissies.


Uneto-Vni

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Beide sectoren leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. UNETO-VNI vertegenwoordigt 90% van de omzet van de installatiebranche en biedt werkgelegenheid aan 130.000 personen. De installatiebedrijven zijn actief binnen de woningbouw, utiliteit, industrie en infra op de gebieden ontwerp, advies, installatie en beheer. Van deze bedrijven zijn er circa 5.300 aangesloten bij UNETO-VNI en deze nemen 90% van de omzet van de installatiebranche voor hun rekening.

De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die apparatuur verkopen en repareren. UNETO-VNI vertegenwoordigt ruim 1.800 winkels. De totale omzet van deze bedrijven bedraagt circa 2,7 miljard euro. UNETO-VNI is een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland en een factor van belang in de Nederlandse economie en samenleving. UNETO-VNI onderhoudt contacten met overheid en politiek, onderwijsinstellingen, media, koepelorganisaties, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties.


Sterkin

Sterkin is in 2005 opgericht door EnergieNed en Gastec N.V. thans KIWA.

Het doel was de erkenningsregelingen voor elektrotechnische en gastechnische installateurs, die voorheen in beheer waren bij EnergieNed, in een onafhankelijke stichting voort te zetten.

De redenen waren de veranderingen in de energiesector en de gewijzigde wetgeving. De energiebedrijven hadden zich van Gemeentelijke energiebedrijven ontwikkeld tot landelijke energiebedrijven. En de energiebedrijven waren niet langer wettelijk verantwoordelijk voor wat zich achter de meter afspeelde.

 

Logo1

Logo2

Logo3

Logo4

Copyright © 2008 - 2019 CVE Installatietechniek, alle rechten voorbehouden | Domein, CMS & Hosting: Up2Date ICT